Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 200 шивачки от прекратилата дейността си фирма блокираха входа на предприятието

Снимка: БГНЕС

Близо 200 шивачки от вече прекратилата дейността си италианска фирма "Абонданца" в Дупница блокираха входа на предприятието  в знак на протест заради незплатени заплати.


Гневът на шивачките е персонално е към собственика на фирмата Луиджи Каприоти, който ги е излъгал при изплащането на заплатите като регистрирал друга фирма и за два месеца не е платил на бившите си работници. Не помогнала и проверката на Инспекцията по труда в Кюстендил, която установила, че договорите на шивачките са прекратени с тяхно съгласие. Италианецът им дължи около 250 000 лева за заплати, а някои жени имат да вземат до 2000 лева. Самият Каприоти излезе на площадката пред предприятието и беше освиркан бурно:

Жените са били назначени на шестмесечен изпитателен срок, но през октомври 2016 година фирмата е приключила дейността си в Дупница и вече е преместена на адрес в пловдивското село Марково, установила проверка на Областната инспекция по труда в Кюстендил.  Единствената възможност пред шивачките е да водят съдебни дела срещу бившия си работодател. За сряда при протестиращите в Дупница се очаква да пристигне омбудсманът Мая Манолова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44