Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души от Гоце Делчев са задържани заради побой над момче от дом за деца

14-годишно момче от Дома за деца, лишени от родителска грижа в Гоце Делчев, е било жестоко пребито. Полицията е задържала двама мъже, съпричастни към престъплението.

Инцидентът е станал в петък вечерта, когато непълнолетният Захари напуснал социалния дом. На улицата го пресрещнал мъж, вероятно негов познат, който го качил в автомобил и го отвел в местност над града. Там 39-годишен бизнесмен му нанесъл тежък побой с мотив, че е откраднал пари от кафе-автоматите му, като счупва и двете му ръце. Момчето се върнало в дома, където разказало за случилото се на възпитателката. Захари е настанен за лечение в болница, а двамата извършители са задържани в полицията. По разпореждане на прокуратурата, по случая е започнало разследване.

Момчето има редица противообществени прояви, свързани с кражби и употреба на наркотици. Отношенията в семейството му също са сложни, признава директорът на дома Константин Ендрев:

Жестоко. Това не е начинът! В никакъв случай насилие! Ще разговаряме с майката и с отдел "Закрила на детето", с психолога на дома, за да се вземе най-правилното решение за детето

Според Ендрев най- добре е след лечението момчето да остане на постоянна грижа в дома, където имал добро поведение:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44