Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сноубордист предизвика падане на лавина в местността „Ечмища“ в Пирин

Сноубордист предизвика падане на лавина в местността „Ечмища“ в Пирин, която е едно от предпочитаните места за екстремно спускане извън ски зоната над Банско. Нарушителят се е отървал с леки наранявания.

Младият мъж, който е британски гражданин, е излязъл от ски зоната вчера след обяд. Въпреки предупрежденията за висока лавинна опасност, той е тръгнал по улеите под връх Тодорка, като е предизвикал частично свличане на снежна маса от една от най-опасните лавини в местността „Ечмище“. Ударната вълна го е изхвърлила настрани и снегът не го е затрупал.  След като е подал сигнал на тел. 112, от Планинската спасителна служба в Банско са направили опит да бъде изтеглен с хеликоптер, но атмосферните условия са били лоши. Екип от спасители са се отправя към местността и късно вечерта сноубордистът е изтеглен от улеите. Младият мъж се е отървал с леки наранявания.

Тъй като е карал извън ски зоната, той ще трябва да поеме разходите по спасителната акция, както и да плати глоба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44