Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински обекти във Велинград, сред които и дом за стари хора, са под запор заради дългове

Велинград
Снимка: БГНЕС

Домът за възрастни хора във Велинград е под запор, а причината е дълг на Общината към местната снегопочистваща фирма. Дължимата сума е осем милиона лева, като задължението е натрупано през последните пет години.
Заедно с Дома за стари хора са запорирани още няколко общински обекта във Велинград, като част от тях са продадени, но Общината обжалва процедурата, съобщи за "Хоризонт" председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев. По отношение на Дома за стари хора той уточни: Не са предприети още действия по оценка и продажба на самия имот. 
Преди запора Общинският съвет е взел решение да се презастрахова: Ние го преобразувахме в публична общинска собственост този имот. С публична общинска собственост са забранени разпоредителни сделки от всякакъв сорт, уточни Мандраджиев, а за 40-те самотни възрастни хора, които в момента живеят в дома, допълни:  
Въобще не трябва да бъдат притеснени, че ще останат на улицата.
Община Велинград е прекратила  отношенията си със снегопочистващата фирма и в момента тече съдебно разследване доколко е редовен договорът, който предишният кмет Иван Лебанов е сключил с фирмата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44