Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мораториумът за строителство в парк "Бедечка" възпрепятства изграждането на трафопостове

Снимка: Венелина Попова

Осемте сгради със строителни разрешителни в старозагорския парк „Бедечка“ няма да бъдат електроснабдени. 

Причината е в наложения мораториум за строителство там с решение на Общинския съвет, което на практика възпрепятства изграждането на трафопостове в парка. Това обявиха от EVN на пресконференция в Стара Загора. 

Програма на дружеството предвижда електропроводниците до индустриалната зона в района на бившия Азотноторов завод да бъдат поставени в кабели под земята. През 2016 година в областта EVN са инвестирали в нови електропроводи и трафопостове 133 милиона лева. 

Намаляват кражбите на ток, за миналата година дружеството е ощетено с 358 хиляди лева. Най-често крадат електроенергия клиенти от третия сегмент, които имат захранване от 20 киловолта. Най-често това са ресторанти и хотели. Има и интелигентен тип кражби с тарифа, но всички биват откривани от полицията. В 30-те ромски квартала на територията на EVN неплатените сметки и кражбите не са повече, отколкото при останалите абонати. По-често крадат ток хора с по-висок социален статус. За „Хоризонт“ от дружеството заявиха, че около 100-ина техни клиенти са сменили доставчика си през миналата година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44