Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омбудсманът Мая Манолова помага на шивачки от Дупница да получат заплатите си

Снимка: БГНЕС

Шивачки от фалиралата италианска фирма "Абонданца" в Дупница протестираха за пореден път. Те недоволстват, че не са получили заплати за 3 месеца, след като трудовите им договори са били прекратени. Омбудсманът Мая Манолова се срещна и с протестиращите, и със собственика на фалиралата фирма Луиджи Каприоти.

Манолова съобщи, че Каприоти е обещал до 10 ч. в петък да я информира кога ще изплати дължимите около 250 000 лева за заплати на шивачките. Някои имат да получават до 2 000 лв.

В 10 ч. господинът ще ми даде отговор, кога и как ще плаща на работниците, това, което им дължи, тъй като в държавата има много органи, които могат да бъдат сезирани: НАП, НОИ, МВР, Прокуратурата и др...



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44