Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според ректора на Шуменския университет, рейтинговата система на университетите не е обективна

Ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев смята, че рейтинговата система на висшите училища не отразява обективно състоянието на университетите. Колев попита:
 
Как може според рейтинговата система във ВУЗ, който да кажем има 15 или 20 специалности, или някъде има само в 2 направления, как можем да сравним тези две висши учебни заведения? Какво значи критерий "качество на продукта" за висше образование? Какъв е критерият за качество - заплата и реализация? Ами, ние в Североизточна България и по двете, никога не можем да се класираме, нито по заплата, нито по реализация.

Пред ръководители на висши училища в страната служебният министър на образованието проф. Николай Денков е обещал системата да бъде усъвършенствана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44