Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се инвестициите в строителството в област Велико Търново

Снимка: Венета Николова

Инвестициите в строителството във Великотърновска област рязко се увеличават. Това показват данните на статистиката за започнатите жилищни и корпоративни сгради през последното тримесечие на миналата година.

В края на миналата година във Великотърновска област е започнало строителството на 141 жилища с обща застроена площ над 16 000 кв. м. От териториалното статистическо бюро съобщават, че в сравнение с година по-рано сега се отчита четирикратен ръст в квадратурата на жилищата. 13 пъти е увеличението при застроената площ на корпоративните имоти.

В края на миналата година главните архитекти на общините във Великотърновска област са издали разрешение за строеж на общо 86 сгради, жилищни и търговски, чието изграждане започва тази пролет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44