Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добро е състоянието на язовирите в Северозападна България, отчитат от "Напоителни системи"

Снимка: РАДИО ВИДИН

Проверка показва, че няма възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, както и критични участъци по дигите и укрепителните съоръжения в язовирите във Видинско.

Язовирите, стопанисвани от "Напоителни системи" - клон Мизия, са под постоянно наблюдение и има готовност за контролирано изпускане при повишаване на водните количества в тях. Това гарантира управителят инж. Георги Захариев.

На територията на област Монтана контролираните от дружеството язовири са 6, а във Врачанско - 7. Засега няма нищо, което да ни притеснява, заяви Захариев.

Нормална за зимни условия е експлоатацията на язовирите и в област Видин, коментира управителят на видинския клон на дружеството инж. Димитър Йоцов. Клонът във Видин отговаря за 8 язовира и за 8 отводнителни помпени станции. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44