Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За нова схема за телефонни измами съобщават от полицията в Пазарджик

Мъж се представя за игумен от известен манастир, който има проблеми с прибирането, като иска 50 лева от потърпевшите

| обновено на 11.02.17 в 16:56
Снимка: БГНЕС

Само за последните три дни в Пазарджик са подадени 50 сигнала телефонни измами. От полицията съобщават за нова схема - мъжки глас се представя за игумен от голям и популярен  манастир, който има проблеми с прибирането. За целта му била необходима малка сума - 50 лева.  

Явно тази схема не е толкова правдоподобна, което обяснява и десетките обаждания на тел 112, коментират от полицията. Паралелно с този нов сценарий за измама върви и старият похват - мними полицаи търсят съдействие от гражданите в борбата с телефонните измами, затова ги призовават да пуснат спестяванията си през терасата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44