Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко четири жертви на лавина във френски курорт

| обновено на 13.02.17 в 16:36
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко четирима души са загинали при падане на лавина във френските Алпи, която е затрупала група скиори и техния ръководител. Спасителните екипи продължават издирването. Петима души все още се издирват, но спасителните екипи губят надежда да открият оцелели.

Лвината е паднала днес преди обед край френския курорт Тин, близо да италианската граница. Досега са били открити телата на двама затрупани, а други двама са починали впоследствие.

Групата от девет души, повечето младежи под 20 години, по информация на радио "Франс енфо", са се намирали извън пистата за ски. Сигналът за бедствието е бил подаден от персонала на спортната база, веднага на мястото са били изпратени специализирани екипи и хеликоптери с медицинско оборудване.

Опасността от лавини днес в района е била на средно ниво - 3-та степен от 5-степенната скала. Най-вероятно вятърът и променливите температури са причинили бедствието.

През последните дни още двама скиори са намерили смъртта си във френските Алпи в разгара на курортния сезон през зимната ваканция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44