Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индийската космическа агенция ще се опита да изстреля 104 сателита с една ракета

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Индийската космическа агенция ще се опита да изстреля 104 сателита с една ракета. При успешен опит ще бъде поставен рекорд и така ще се затвърди космическата репутация на Делхи след успешна мисия до орбитата на Марс. Досегашният рекорд е от 2014 година с изстреляни 37 сателита и се държи от Русия.

Индия, Китай, Япония имат сериозни планове за изследване на космоса, а други азиатски страни като Южна Корея имат по-скромни амбиции. Те се дължат на стремежа към научен и технологичен напредък, както и икономически и търговски ползи.

Американски специалист, цитиран от СNN, обобщава:

Забравете САЩ срещу Русия. Истинското космическо състезание понастоящем е в Азия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44