Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдебно-психиатричната експертиза сочи за прогресираща агресия в поведението на Ахмед Муса Ахмед

| обновено на 16.02.17 в 15:32
Снимка: БГНЕС

Лидерът на 14-те обвиняеми за призиви към джихат Ахмед Муса Ахмед е психично здрав, но склонен към пълно отдаване на каузата. Това е заключението на психологичната и психиатричната експертиза, която днес беше представена в Пазарджишкия окръжен съд.

Тримата психиатри, изготвили експертизата, са категорични, че Ахмед е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личностни характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората. По време на тричасовото интервю с експертите той е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по-точно - салафизма. В експертното заключение се казва, че в поведението на Ахмед има данни за прогресираща агресия. Доктор Николай Попов от пазарджишката психиатрична клиника обясни:
Личностната му структура е способна да го превърне в човек, който е прекалено отдаден на каузата.
Ахмед дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си:
Това е част от интервюто, което сме провели и въпроса, който са му задавали, би ли жертвал децата си за религията, той е отговорил "да". Думата жертвам участва в интервюто.
Въпреки възражението на защитата, съдът прие заключението на вещите лица. Делото продължава с експертизите на останалите обвиняеми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44