Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежко остава състоянието на четирима от българските граждани, които пострадаха при катастрофа в Унгария

Установена е самоличността на 12-те български граждани, пострадали при тежкия пътен инцидент вчера

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Установена е самоличността на 12-те български граждани, пострадали при тежката катастрофа в Унгария вчера. Техните близки са уведомени за състоянието им, обясни  пред  "Хоризонт" Даниела Боянова, която е пресаташе на Министерството на външните работи. 
Тежко остава състоянието на четирима от българските граждани, настанени в болница в Сегед. Двама от пострадалите българи, настанени в болница в Мако, вече са изписани и предстои да отпътуват за България, допълни Боянова:
Те са в абсолютно добро състояние и са изявили желание да се приберат в България. Българският консул в Будапеща се намира при пострадалите, непрекъснато е в контакт както с болните, които са контактни, така и с техните близки. Тя е там и продължава да следи състоянието им. И ако има някаква промяна, своевременно ще ви уведомим. 

Унгарските власти работят по установяването на самоличността на загиналата при верижната катастрофа българка, информират от външнополитическото ни ведомство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44