Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Филев: Фирмите-длъжници ще се разплатят с тютюнопроизводителите за реколта 2016-а

Цветан Филев
Снимка: Радио Шумен

Фирмите, които вече трети месец бавят парите на тютюнопроизводителите за миналогодишната реколта, започват плащания, съобщи председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев. Близо 1 250 000 лева дължи на тютюнопроизводители от цялата страна фирмата от Сандански, която изкупи тютюн от сортовите групи "Каба кулак" и "Басми" – реколта 2016 година, обясни председателят.

По думите му, дружеството вече трети месец бави парите на около 5000 производители, половината от тях са от Североизточна България.

Фирмата е в затруднено финансово положение, но изпълнителният му директор обеща, че до края на май ще се разплати с всички, заяви Филев.

Второто дружество, със седалище в Първомай, ще се разплати със стопаните до края на февруари. Третата фирма ще плати до края на месеца парите на производители за изкупения тютюн през декември миналата година, а през март – за реализираните количества през януари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44