Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Комерсант коментира вчерашната среща на руския външен министър Сергей Лавров с новия му американски колега Рекс Тилърсън. Вестникът цитира Лавров, нарекъл срещата "прагматична и продуктивна". Според руския министър двамата с Тилърсън са потвърдили, че Русия и САЩ имат общи интереси - най-вече в борбата с тероризма в редица региони от света.

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и германският канцлер Ангела Меркел са се договорили за участие на Фонда в гръцката спасителна програма, съобщават гръцките вестници. Двете дами са се съгласили проблемът за облекчаване на гръцкия дълг да не бъде обсъждан преди 2018 г., тоест въпросът да се разисква след изборите в Германия. Според изданието Велт в Берлин преценявали това като желание на Вашингтон, където е базиран фондът, да подкрепи Меркел предвид изборите.

Сръбският премиер и лидер на управляващата Сръбска прогресивна партия Александър Вучич присъства днес на заседанието на Главния комитет на партията и ще обяви началото на предизборната борба, независимо против кого ще трябва да се борят "прогресивните" на предстоящите избори, съобщава белградският вестник Блиц. Предполага се, че това е ясно послание към президента Томислав Николич, който според все още неофициална информация е решил, въпреки желанието на Вучич, да се кандидатира за още един президентски мандат и с това предизвика земетресение на сръбската политическа сцена.

 

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44