Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима от българските граждани, пострадали при катастрофа в Унгария, вече са у нас

Самоличността на загиналата при катастрофата българка ще може бъде потвърдена най-рано в началото на следващата седмица

Снимка: EPA/BGNES

Четирима от българските граждани, пострадали във верижна катастрофа в Унгария в сряда, вече са в България, съобщават от Министерството на външните работи. Няма промяна в състоянието на останалите българи, пострадали при пътния инцидент.

По информация на българския консул в Будапеща в България вече са майка и тримесечното й бебе, както и двама от по-леко пострадалите наши сънародници, които бяха настанени в болница в град Мако.

Седем български граждани от ранените при катастрофата все още се намират в болницата в Сегед, а един остава в - Мако.

Унгарската полиция в Сегед е информирала българския консул, че самоличността на загиналата при катастрофата жена ще може бъде потвърдена най-рано в началото на следващата седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44