Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликт между учител и ученик в Благоевград доведе до протест и проверка от РИО

Снимка: Кети Тренчева

Ученици от Природо-математическата гимназия в Благоевград се събраха на спонтанен протест пред училището в защита на свой съученик, изключен от елитното училище заради конфликт с преподавател. Регионалното управление по образование извършва спешна проверка в гимназията. 

В час по физическо възпитание единайсетокласникът Георги се обърнал към учителя си с малкото му име. Това предизвикало друг преподавател и последвал скандал между двамата. Ученикът твърди, че е бил обект на физически и психически тормоз, а учителят - че Георги го е блъснал. Свидетели на инцидента няма. Педагогическият съвет е взел решение за изключването на ученика с мотива, че и преди това е имал наказание. Случаят е най-коментираната тема в математическата гимназия, а съучениците на Георги са категорични, че това е несправедливо и  тенденциозно.  Възпитаници на гимназията твърдят, че е имало и други случаи, които се прикриват, а учениците от страх се отказват от показанията си.

Регионалният инспекторат по образованието в Благоевград разпореди спешна проверка в Природо-математическата гимназия. В инспектората има и оплакване от родителите на Георги, в което се твърди, че те не са били  допуснати до учителския съвет, защото са били с адвокат.  Учениците настояват директорът на РИО да отмени заповедта за изключване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44