Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ана-Кайза Итконен: Газовият хъб „Балкан“ ще донесе добавена стойност за целите на нашия Енергиен съюз

Ана-Кайза Итконен
Снимка: europa.eu

Одобрените днес средства за предпроектно проучване на газовия хъб в България ще бъдат изплатени до лятото, съобщиха за БНР от ЕК. Предстои да се сключи формално споразумение за парите с европейската Изпълнителна агенция за иновации и мрежи. На въпрос дали Комисията се притеснява от политически риск, ако следващото правителство не продължи реализацията на газовия хъб „Балкан“, говорителят по енергетиката Ана-Кайза Итконен отговори:

Всички избрани днес проекти са от общ интерес. Те допринасят за сигурността на енергийните доставки. Това не зависи откоето и да билоправителство на власт. Проектът ще донесе добавена стойност за целите на нашия Енергиен съюз и този факт няма да се промени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44