Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков: Ние няма какво да крием

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на образованието и науката Николай Денков заяви в Брюксел, че не би коментирал поверително писмо на Еврокомисията, ако то не беше изтекло от анонимен източник в медиите. Денков повтори, че в кореспонденцията се говори за "замразени" плащания по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“:

Това е вътрешноинституционална кореспонденция и ние нямаше да тръгнем да я коментираме, ако в четвъртък вечерта тя не се беше появила публично. Нямам никакви основания, за да мога да кажа защо е изтекла и как е изтекла. Веднага се появиха коментари защо Министерството на образованието и науката крие нещо. Ние няма какво да крием. Много е важно да се кажат точно фактите. През цялото време съвсем точно коментирах тяхното заключение. И то е, че плащанията са замразени, и ако ние не решим проблемите, ще бъдат спрени.

Към момента от Европейската комисия не потвърждават официално за прието решение за спиране на плащания, тъй като процедурата не е приключила. Министър Денков участва в редовно заседание на Съвета по образование.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44