Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиралите заради невзети заплати шивачки в Дупница ще получат парите си

Снимка: БГНЕС

Протестиралите заради невзети заплати шивачки от италианската фирма "Абонданца" в Дупница ще получат първия транш на 10 март. Това беше договорено с подписано споразумение за разсрочено изплащане на заплатите им за около 250 хиляди лева при среща на омбудсмана Мая Маналова със собственика на дружеството Луиджи Каприоти в късния след обяд днес. Въпреки че още на 8 февруари имаше обещание на Каприоти да започне изплащане на четири равни вноски - на 10-о число през месец, като последното плащане е на 10 юни, впоследствие той отказа да подпише споразумението и се отметна.

Италианецът подписа подготвеното от Мая Манолова споразумение с група от излъчени от колежките им три работнички. Коментарът на Мая Манолова относно последиците, ако Каприоти отново не спази обещанието си беше:

До 10-и март няма да идвам. Но след това ако г-н Каприоти се "ослуша", не си изпълни обещанието или си намери някакви причини, имаме и други средства да го накараме да даде на хората дължимото. Тоест аз съм поела ангажимент към хората, които са работили, и ще го изпълня докрай със всички средства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44