Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Шуменско се увеличиха повредите на водомери заради студовете

Снимка: БГНЕС

С 40% са се увеличили авариите на водомери заради замръзване през тази зима, съобщават от ВиК - Шумен.

На ден ремонтираме по 3-4 уреда, обясни техникът от водомерното стопанство на дружеството Крум Петров. Според Общите условия за предоставяне на ВиК-услуги, собственикът на имота има ангажимент за зимното обезопасяване на водомерите и шахтите, уточни Петров:

Ние отговаряме за поддръжката и ремонта, но зимното обезопасяване на водомерния възел е задължение на потребителя. Понякога се установява, че дори в уж зазимени шахти има замръзване. При нас ремонтът на един водомер, който е аварирал заради замръзване, е 70 лева, което включва и демонтаж на водомера, ремонт, последваща метрологична проверка. Това е цената, която се образува вследствие на направените от нас разходи.
 

Според специалистите подмяна на повредения водомер с нов е възможна, но цената на услугата ще е по-висока от извършването на ремонта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44