Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В симеоновградското село Тянево обявиха траур за загиналия в ТЕЦ "Брикел"

Снимка: БГНЕС

В симеоновградското село Тянево е обявен двудневен траур заради загиналия вчера при авария в ТЕЦ"Брикел". Трима от пострадалите вече са изписани от болницата и са се прибрали в селото, съобщи кметът на Тянево Илияна Асенова. В болница остават още двама по-тежко ранени при инцидента. Не е ясно дали мъжете са имали подписани трудови договори.

Загиналият при аварията в ТЕЦ "Брикел" е започнал работа преди две седмици. Останалите петима мъже са били наети преди година, съобщи обясни още Илияна Асенова:

Има хора, които са от една година там. Има нови, които са започнали от десет дни. Момчето, което загина, е от десет дни. Не мога да кажа с какви договори са били, не съм запозната.

На пострадалите семейства ще бъде отпусната финансова помощ, гласувана от Общинския съвет в Симеоновград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44