Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ранените в "Брикел" само един остава в болницата, другите са изписани

ТЕЦ Брикел, Иван Димитров, работник
Снимка: Дора Атанасова

17 са работниците от симеоновградското село Тянево, които са били наети да чистят инсталацията в ТЕЦ "Брикел". Един от тях загина, петима са ранени при вчерашния инцидент, когато рухна огромен къс и затисна работниците. От ранените мъже само един остава в болницата, другите са изписани.

Иван Димитров е един от 17-те мъже от с. Тянево, които са били наети да почистят инсталацията срещу граждански договор и 30 лв. надница на ден. Той е бил свидетел на инцидента и се е отървал без наранявания:
Както си миех с маркуча, изведнъж чувам нещо пада зад мен и като се обръщам, всичко е зарито. Хората викат "Помощ. Помощ" Опитахме се да им помогнем, един жертва - още съм стресиран
Не съм получил обещание за обезщетение от фирмата.

Изпълнителният директор на "Брикел" Янелин Павлов коментира:
Назначил съм лично аз вътрешна проверка. Да, този инцидент се дължи на трудова злополука, а не авария на съоръжение.
Съоръжението си е обикновена суровочистка, както всички останали суровочистки централи. И "Брикел" ще направи каквото е необходимо за пострадалите.
Кметът на Тянево Илияна Асенова уточни, че семействата на пострадалите ще получат финансова помощ от Община Симеоновград. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44