Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е поискала откриване на допълнителни избирателни секции в 17 от градовете в Германия

| обновено на 20.02.17 в 10:28
Снимка: БГНЕС

Българското посолство в Берлин е поискало от германските власти да разрешат откриване на избирателни секции в 17 града, в допълнение към секциите в дипломатическите и консулски представителства на страната ни във федералната република. Това се казва в писмен отговор на Министерството на външните работи на въпрос от страна на програма "Хоризонт" за организиране на парламентарните избори зад граница. 

Все още не е получен отговор от германска страна дали освен посолството в Берлин, в двете консулства в Мюнхен и Франкфурт и в почетните консулства в още пет германски града, българите, живеещи във Федералната република, ще могат да гласуват и в други населени места в страната. 

Временните обществени съвети на българите в чужбина предлагат това да са градовете Аахен, Бремен, Валдорф, Дортмунд, Дрезден, Дюселдорф, Карлсруе, Касел, Констанц, Кьолн, Манхайм, Нюрнберг, Регенсбург, Фрайбург, Хановер, Хам и Лайпциг. Заради разрешителния режим на разкриване на секции в Германия на последните избори – на шести ноември миналата година – секции бяха разкрити само в посолството в Берлин и консулските служби и това доведе до образуване на огромни опашки от чакащи да гласуват.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44