Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Велико Търново иска да си върне 22 магазина и ресторанта, стопанисвани от кооперации

Снимка: Катя Чорова

Община Велико Търново е предявила претенции да си върне 22 селски магазина и ресторанта, които се стопанисват от кооперации в населените места. Общината е собственик на голяма част от сградите и притежава земята под тях. Кооперациите обаче отказват с аргумента, че през годините са инвестирали в обектите.

Повечето имоти в момента се стопанисват от "Всестранна кооперация” - Велико Търново. От там са категорични, че Общината не е притежател на нито един магазин, а през последните години кооперацията е инвестирала средства за ремонти в тях.

Спорът ще се решава в съда. В хода на делата трябва да бъдат установени фактическите права на собственост върху спорните имоти, след което, въз основа на нарочна съдебно-техническа експертиза и определената от нея пазарна стойност, обектите трябва да бъдат поделени, а двете страни да получават приходите от тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44