Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен: Установили сме нарушения на читалища, които са на държавна издръжка

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен Георг Спартански е уведомил Агенцията за държавна финансова инспекция и Министерството на културата за нарушения, направени от читалища, които са на държавна издръжка.

Два доклада съдържат констатации от проверки за редица нарушения. Единият документ е за стопанисване на общинската собственост. Има случаи на неправомерно преотдаване. 

Не може да продължава това, което съществува с години. Хора си създават читалища за себе си, читалища, които не осъществяват почти никаква или нулева дейност, защото има и такива. Там едни хора са се самоназначили, сключвайки договори със себе си да получават тази субсидия. Парите се дават за дейност уж народополезна, а не за издръжка на индивидуални персонажи, поясни Спартански.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44