Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Денков: Прекратява се обществената поръчка на проектите за създаване на Центрове за върхови постижения

| обновено на 21.02.17 в 15:18
Снимка: БГНЕС
Прекратява се обществената поръчка на проектите за създаване на Центрове за върхови постижения и Центрове за компетентност, съобщи министърът на образованието Николай ДенковПричината е, че кандидатите за оценители не са представили данни за необходимите най-малко три научни публикации за последните пет години. Друго условие е било да имат поне пет цитирания в списания от топ 10 за съответната област. 

Министерският съвет ще обяви нова процедура за набиране на оценители, в която кандидатите ще бъдат физически лица, а не фирми. Критериите ще са по-високи. Забавяне на процедурата няма да има, обявиха от просветното министерство.

Заместник-министърът на образованието Ваня Стойнева обясни още:
Втора процедура по ЗОП няма да обявяваме, тъй като това ще отнеме време. Следваща седмица Централното координационно звено ще обяви процедура за набиране и за избор на международни външни оценители. Изискванията за тях са разработени от министерството и са отстранени занижените критерии, които притесняваха научната общност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44