Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдик продава общинската болница в град Елена

Снимка: БГНЕС

Синдик продава общинската болница в град Елена за 1 милион и 44 хиляди лева. В този размер е главницата на дълга, натрупан от фалиралото лечебно заведение.

Най-големите кредитори на болницата в Елена са Националната агенция по приходите и медиците, които са я осъдили за неплатени заплати. Лечебницата дължи пари за ток, вода и на доставчици на лекарства.
Целият сграден фонд на търговското дружество е на тезгяха заедно с оборудването. Продава се на стойност малко над един милион. Това е стойност, която далеч не съответства на пазара в моментазаяви кметът на Елена Дилян Млъзев

Синдикът на болницата Иван Балабанов каза за „Хоризонт“, че вече е поискал от съда разрешение за повторна продажба на болничните активи на цена 80 на сто от първоначалната. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44