Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама заместник-кметове на Банско подадоха оставки

Снимка: БГНЕС

Двама заместник-кметове на Банско подадоха оставки.  

В два последователни дни оставката си пред кмета са депозирали заместниците му Сашка Въчкова и Стойчо Баненски.  

Въчкова, която е ключова фигура в партийната организация и в общинското ръководство, вероятно ще напусне и ГЕРБ. Тя беше и в екипа на предишния кмет Александър Краваров, когато ВМРО и партията на Борисов бяха коалиционни партньори. 

Стойчо Баненски е представител на местното бизнес сдружение "Бъдеще за община Банско", нескрито подкрепяно от концесионера и банкер Цеко Минев. В оставките си и двамата са посочили лични мотиви, потвърди кметът Георги Икономов и без да коментира ситуацията, заяви, че ще приеме оставките им.  

Третият заместник-кмет Александър Мацурев излиза в отпуск, тъй като е трети в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ. Първият сериозен политически трус в Банско беше регистриран преди десетина дни, когато бизнес активисти на партията, които изпълняваха най-големите обществени поръчки в Община Банско, отидоха на среща с лидера на новата формация "Воля" на Веселин Марешки. В курорта открито се говори, че към политическите номади ще се присъедини и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов, който беше един от близките хора на кмета и на централното ръководство на ГЕРБ, и чиято дъщеря е пета в депутатската листа на Марешки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44