Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньор пострада при срутване в рудник "Ораново"

Снимка: БГНЕС

Миньор е пострадал при срутване на скална маса в рудник "Ораново". Инцидентът е станал около 14.30 часа. В един от забоите се е отчупил голям къс от земна и скална маса и секунда преди да се стовари върху 33-годишен миньор, работникът е успял да отскочи, но е получил сериозна травма на единия крак.

Спасителен екип е извадил мъжа на повърхността, където е чакала линейка. Пострадалият е транспортиран в Благоевградската болница.

Лекарите не се ангажираха с точна диагноза, тъй като се чакат резултатите от рентгеновата снимка. Първоначалният преглед подсказва за счупване на крака.

В Областната инспекция по труда е подаден сигнал за злополуката. В момента се сформира екип, който ще извърши проверка.

През лятото на 2013 година при срутване на кална и земна маса в рудник "Ораново“ загинаха петима миньори, а спасителната акция продължи близо три седмици. Съдът не намери виновни за трагедията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44