Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия в Дупница започва проверка на речните корита и състоянието на язовирите

Снимка: БГНЕС

Комисия, назначена от кмета на Дупница инж. Методи Чимев, започва проверка на речните корита и състоянието на язовирите на територията на общината преди пролетното снеготопене.

Комисията трябва да огледа всички водни обекти в рамките на две до три седмици. След края на проверката 5-членният екип експерти ще протоколира констатациите си с проблемните участъци и места и те ще бъдат обект на допълнителна проверка от вече междуведомствена комисия, в която ще се включват и други институции – Противопожарната служба, Басейнова дирекция, РИОСВ и т.н. 
Веднага след това ще бъде изготвена и програма за планово почистване на тези места. От екипа по охраната и контрола на язовир "Дяково", чийто полезен капацитет е около 35 милона куб. метра, казаха, че обектът е пълен наполовина и може да поеме още толкова вода при започващото пролетно снеготопене ситуацията на обекта не е рискова и не създава проблеми.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44