Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници от обувния завод във Ветрен на протест заради неизплатени възнаграждения

| обновено на 23.02.17 в 16:56
Снимка: BGNES / Снимка: БГНЕС

Над 80 работници на обувния завод в град Ветрен (в област Пазарджик) са направили жива верига и не допускат собствениците да извозят машините от предприятието. Причината е, че собственик на фирмата не е изплатил дължимите две заплати и обезщетения. В района има и полицейско присъствие.

Работниците, които са основни жени, са общо 120 и са били съкратени без предупреждение в  началото на годината, заради закриване на производството. Въпреки обещанието, че ще получат изработеното от тях, до момента  парите им не са изплатени, а днес е пристигнал кран, който е трябвало да натовари машините.

Седим и правим жива верига. Ние си искаме нашето. Не искаме подаяния, искаме си заплатите и обезщетенията, които ни дължат. Нищо повече. Празниците, които трябваше да честваме за Нова година, ние ги чествахме със сълзи, каза пред микрофона на "Хоризонт" една от протестиращите работнички.

На протеста се е стигнало и до ескалация на напрежението, съобщи кметът Радослав Лютаков. Камион е тръгнал към жените в опит да ги разпръсне, което е наложило и полицейското присъствие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44