Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът Деница Златева с предложение за създаване на финансов пул с цел подкрепа

Деница Златева
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Деница Златева предлага да бъде създаден финансов пул в подкрепа на общините и неправителствения сектор за популяризиране на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година.

Обсъждаме с колегите от Центъра за подготовка на председателстовто такъв финансов пул като грантова схема, т.е. да могат да кандидатстват и неправителствен сектор, и общини за събития около и по време на самото председателство - дали дискусии или част от културната програма, но да се опитаме да дадем и финансови стимули да имаме един много по-активен и интензивен диалог и с неправителствения сектор, обясни Златева, която участва в дебати за приоритетите на българското председателство от гледна точка на бизнеса, които се проведоха в София. 

Вицепремиерът съобщи, че по време на председателството България ще бъде домакин на над 220 събития, разпределени в месеците януари-май следващата година, и това дава много възможности за нови контакти за българския бизнес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44