Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава блокадата на работниците пред обувния завод във Ветрен

Снимка: БГНЕС

Протестната блокада на работниците пред обувния завод в град Ветрен продължава втори ден. Те не позволяват на собствениците на фирмата да изкарат основните машини, тъй като все още очакват заплатите си за декември и полагащите им се обезщетения.

В началото на годината фирмата беше продадена, а 120-те работници съкратени без предупреждение

Работниците са притеснени, че няма да получат парите си и не позволяват извозването на машините, тъй като това е единствената възможност някой да ги чуе. В четвъртък беше направен опит машините да бъдат изкарани, което ескалира напрежение. Една от протестиращите заяви:

Седим и чакаме, докато не се реши проблемът! Поне декемврийската заплата да ни изплати! Няма да позволим да изкарат тези щанци. Това са машини, основни средства. Фирмата е продадена. Управителят на завода е казал, че фирмата не е негова и няма нищо общо вече с нея. За съжаление, за работниците няма никакви закони. Всичко ни е потъпкано.

В писмо до националния омбудсман Мая Манолова търсят съдействие, тъй като нямат средства поотделно да съдят собствениците на фирмата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44