Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонио Таяни: Трябва да се борим срещу популизма като даваме конкретни отговори

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни използва първата си среща с германския канцлер Ангела Меркел в това си качество, за да изкаже мнение как трябва да се води борба с набиращия все по-голяма сила популизъм в Европа:

Нека да бъда ясен. Не е достатъчно само да се критикуват популистите и да не се опитваме да разберем защо хората гласуват за тях. Най-добрият начин да се борим срещу популизма е да даваме на гражданите конкретни отговори. Трябва да ги убеждаваме, че институциите работят за тях и че решават проблемите им. Иначе се получава само бла-бла-бла, без истинска реакция.

Таяни е от партията "Форца Италия" на бившия италиански премиер Силвио Берлускони. И председателства Европарламента от 17 януари, когато смени на поста германския социалдемократ Мартин Шулц.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44