Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителки на „Социално подпомагане“ от Кюстендил бити

Две служителки от офиса на общинската служба "Социално подпомагане" в кв. „Изток“ в Кюстендил са били нападнати от жени от квартала, които били недоволни от бавно обслужване, съобщиха от полицията.

Бързата намеса на полицаи от участъка в ромския кв. „Изток“, който е точно срещу социалната служба, предотвратила по-драстични действия на недоволните от обслужването ромки. Социалните служителки са били удряни, имат външни белези и травми, в силен стрес са, каза шефът на общинската служба "Социално подпомагане" в Кюстендил Бойко Шопов.

Това не е първият инцидент на агресивно поведение от страна на хора от ромския квартал. Раздаването на социалните помощи наистина ставало бавно поради проблеми с интернета в офиса, така било от два дни:

Без интернет служителките не могат да влязат в системата и да обслужат дошлите за социални помощи граждани, каза Шопов.

По случая е образувана преписка, уведомен е дежурен прокурор.

От днес ромите се обслужват от централния офис "Социално подпомагане", в перспектива се работи офисът в кв.“Изток“ да премине към централния офис, всички социални дейности да са в една сграда, казват от областната служба за „Социално подпомагане“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44