Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1 200 000 лева дължи гръцка фирма на тютюнопроизводители от Благоевградско

Снимка: АМ

Гръцка изкупна фирма дължи над 1 милион и 200 хиляди лева на тютюнопроизводители от благоевградския регион. 

Има реална опасност парите да не бъдат изплатени.

"Лийв Табако Михайлидис" не е изплатила над 70% от предадения още през месец ноември миналата година тютюн, заяви Цветан Филев от Българската асоциация на тютюнопроизводителите:
Дойде писмо от финансова институция, че срещу "Лийв Табако" е издаден изпълнителен лист и е стартирана процедура по принудително събиране.

Така има реална опасност гръцката фирма да изпадне в неплатежоспособност и умишлено да обяви фалит, предупреди и Иван Сабахлъков, председателят на сдружение "Басма":
Ще изгорят. Когато фалира една фирма, откъде да им ги възстановят.

Министерство на земеделието и храните публикува регистър на фирмите, имащи право да изкупуват тютюн от реколта 2017-та година. "Лийв Табако Михайлидис" не е в списъка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44