Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разраства се протестът в завода за производство на обувки в град Ветрен

| обновено на 27.02.17 в 12:07

Разраства се протестът в завода за производство на обувки в град Ветрен. 

120-те работници, които без предизвестие бяха съкратени в началото на годината заради закриване на производствената дейност, настояват да получат полагащите им се две заплати и обезщетения. Те са категорични, че блокадата им продължава и няма да позволят на собствениците да изнесат машините си, докато не изплатят парите. 
В същото време беше установено, че фирмата е прехвърлена и няма връзка с бившите собственици.
Фирмата, собственост на двама италианци, е била прехвърлена в началото на годината на безработна ромка от Плевен. Проверка установи, че тя е собственик на още 22 фирми, потвърди кметът на Ветрен Радослав Лютаков.
Фирмата "Екоскарт" е прехвърлена на Йоана Недкова. Тя е социално слаба жена и по този начин, според мен, искат да излъжат държавата. Преди години пак някакво прехвърляне имаше, хората имаха да взимат по 50-60 дни отпуски, които им изгоряха по този начин като прехвърлиха една фирма на друга. Тогава хората са си замълчали, за да не си загубят работата. Явно се оказва, че не е практика да отидат да експлоатират народа и мислят, че могат да си правят каквото трябва.
Ветрен чака намесата на националния омбудсман Мая Манолова.
Кметът на Ветрен Радослав Лютаков обясни:
Това не е протест само на тях. Цялото населено място от град Ветрен са уверили хората и жените, че застават твърдо  зад тях. До този момент представител от тяхната фирма нито е дошъл, поне да направи разговор с хората, каква е ситуацията, но те са твърдо решени, че машините няма да си ги вземат докато не си получат средствата, парите. Целият град единодушно е решил, че има ли нужда, застава и ги подкрепя. Обаждат ми се дори от мотокросове, мотористи, които също са решили, че има ли нужда, идват и застават твърдо зад тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44