Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка показа проблем в дългия тунел на Кресненското дефиле

Снимка: БГНЕС

Голяма пукнатина в дългия тунел на Кресненското дефиле откриха експерти при проверката на съоръженията по главен път Е-79 и автомагистрала „Струма“.

По график  до края на деня трябва да бъдат инспектирани шест тунела.

Проверката започна в обратен на предварително обявения ред - от Кресненското дефиле. Най-тревожно е състоянието на дългия 360 метра тунел, който се намира и в силно сеизмична зона, каза независимият експерт проф. Юлиян Тотев от УАСГ:


От пукнатините си личи, че яко тече в този тунел при дъжд. Второто нещо, което прави впечатление, е една надлъжна пукнатина, която върви от дясната страна, основно на тунела, която показва недвусмислено, че масивът работи. Засега няма деформации, отмествания, има напукване на някаква допълнителна мазилка, която е положена.

 Какви са необходимите мерки за надеждността на съоръжението с оглед направените констатации :
Тунелът не е особено опасен, трябва да му се направи хидроизолация и да се следи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44