Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалните асистенти в Невестино алармираха, че не са получавали заплати от пет месеца

Снимка: kustendil.bg

Социалните асистенти от община Невестино заплашиха да спрат работа, след като на са получавали възнагражденията си за 5 месеца.

Общината е имала сериозни финансови затруднения - при финализиране на 2016-а година и при изготвяне на новия бюджет за 2017-а година и затова се е стигнало до това забавяне на заплатите на социалните асистенти. Някои от тях при 8-часово натоварване за ден взимат на месец по около 300 лева.

Едва в петък централно са отпуснати по програмата "Развитие на човешките ресурси за 2014-2020 " на Центъра за предоставяне на грижи в домашни условия в Невестино 99 хил. лева.

Сега се прави искане за изплащане и за месец януари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44