Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почти 90 наркозависими са преминали през общинската програма за лечение в Добрич

Близо 90 наркозависими в Добрич са преминали през процедури по общинската програма за лечение.  В дневната рехабилитационна програма за година са приети 16 пациенти. 

Родителите на зависимите често прехвърлят изцяло отговорността към институциите, невинаги сътрудничат пълноценно и бързо губят търпение и доверие в медицинския екипи,  се казва в доклад на заместник-кмета по хуманитарните въпроси в Добрич доктор Емилия Баева.

Според специалистите близостта на Добрич до курортни селища и градове го превръщат в средище за разпространението и употребата на наркотични вещества. 

В доклада се цитира и статистика, според която на един смъртен случай се падат по 100 души, пристрастени към наркотиците. Като проблем се изтъква, че в региона няма достатъчно специалисти по зависимости и затова помощта от лекари и психолози е епизодична.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44