Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Да се въведат наказания срещу безотговорни родители, които нехаят за поведението на децата си. Това е една от идеите за намаляване на насилието в училище, обсъждани от просветното министерство след смъртта на момиче в столичното 52-ро училище, съобщава СТАНДАРТ. Сегашните мерки спрямо агресивните ученици не работят ефективно, призна министърът на образованието Николай Денков. "Изключване и преместване не решават проблема по същество. За мен е много важно учителите да не бъдат оставени сами да се борят с агресията", обяснява министърът, цитиран от СТАНДАРТ.

Началник от средно ниво е обвиняем за смъртта в тунел "Ечемишка", съобщава СЕГА. Дългогодишният шеф на дирекцията за пътна поддръжка в Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Златев е началник от средно ниво, но прокуратурата твърди, че хора с имунитет също може да се окажат обвиняеми за смъртния случай от 5 февруари. Това, пише вестникът, означава, че следствен може да се окаже всеки бивш министър, който е кандидат за депутат. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че ако има необходимост да се иска сваляне на имунитет, главният прокурор ще го направи, допълва вестник СЕГА.

Държавата е "прибрала" за шест години незаконно имущество за 72 милиона лева. Това е станало чрез дела, заведени от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, съобщава 24 ЧАСА. Рекордьор вероятно ще е 2016 година, когато Комисията е спечелила 36 дела за имоти на стойност над 18 милиона лева. Според закона 30 процента от отнетото трябва да бъде предоставено за социални цели, припомня вестникът.

Не се знае колко пари са били похарчени за ромската интеграция и затова се подготвя специален механизъм, за да се следи как и къде отиват парите по това перо, пише ДУМА, цитирайки вицепремиера по еврофондовете Малина Крумова. От думите ѝ станало ясно, че държавата ще плати 1 милион лева за мониторинг на ромската интеграция и че тепърва ще се разработва софтуерна платформа. Проблем е, че по въпроса се работи не с хора отвътре, а отвън, и за интеграцията се работи чрез "налагане на определени мерки от външни сили", смята вицепремиерът.

Годишните заплати на мениджърите у нас могат да достигнат 120 хиляди евро, пише КАПИТАЛ DAILY. Компаниите в България са били склонни да предлагат годишни заплати от 49 хиляди до 120 хиляди евро на мениджърите, които са търсили през специализирана агенция за подбор през 2016 година. Това показва годишният анализ на Българската екзекютив сърч асоциация. В проучването участват компании, които са били клиенти на членовете на асоциацията, имат персонал над 300 служители и оборот над 10 милиона евро. Тоест извадката не претендира за представителност и изчерпателност, но дава полезен ориентир за нивото на възнагражденията на висшето ръководство в България, сочи КАПИТАЛ DAILY.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44