Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горски служители от Панагюрище са пребити от група роми

Снимка: архив

Двама горски служители от Панагюрище са пребити от група роми по време на изпълнение на служебните им задължения. Единият от пострадалите е в тежко състояние.

Инцидентът е станал по време на рутинна проверка на територията на село Поибрене. Мъж от ромската махала влязъл в пререкание с тях като за кратко време към него се присъединили и още роми. В резултат на побоя единият от горските служители е с увреден черен дроб. Говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

Тук говорим за много дръзко престъпление и нападение над длъжностни лица, каквито са горските служители. Има задържани три лица.

В знак на солидарност с колегите си всички горски служители се събраха пред сградата на полицията в Панагюрище, където са задържаните нападатели. Те заявиха, че ще използват всички правомощия и няма да позволят следващи посегателства върху тях.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44