Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама криминално проявени нападнаха деца в училище в Пазарджик

Двама криминално проявени са нападнали ученици в двора на Професионалната гимназия по облекло в Пазарджик. Пострадали няма.

Двамата пълнолетни мъже са влезли в двора на училището, за да се саморазправят с петима ученици. Последвало гонене, като нападателите се опитали да влязат и в сградата на учебното заведение. Единият извадил нож, а другият ползвал като оръжие част от осветително тяло. Те били пресрещнати от директора на училището Зонка Дабижева. За да не пострада, към директора се присъединили и учители.

След подаден сигнал в полицията двамата мъже са арестувани. Те са на 18 и на 21 години, наркомани, които няколко пъти са хващани с малки количества дрога в близост до професионалната гимназия. Пред полицията те са заявили, че мотивът за нападението е получени подигравки от учениците. Срещу нападателите е образувано бързо полицейско производство за хулиганство, а психолози и експерти от детска педагогическа стая работят вече с децата, които са станали свидетели на неприятния инцидент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44