Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ардино недоволни от замразяването на проекта "Горна Арда"

Снимка: БГНЕС

Жители на община Ардино са недоволни от решението на австрийската компания EVN да замрази проекта за изграждане на каскадата Горна Арда. Горна Арда трябваше да бъде хидроенергийна каскада с три язовира и водноелектрически централи и заедно с каскадата "Арда" да осигурява енергийната стабилност на страната в периоди на свръхконсумация на енергия.

Вестта за замразяване на проекта изненада жителите на Ардино. Кметът Ресми Мурад определи новината като много лоша: 

Ние с надежда очаквахме реализацията на този проект. Замразяването означава, че този проект поне пет години няма да търпи развитие.

Разочаровани са и жителите на селата в близост до запустялата строителна площадка. Васил Павлов е кметски наместник на село Стояново:

Жалко наистина за целия регион тук - от Смолян до Кърджали.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44