Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети март може да се отбележи и с .... книга

Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш.

Горният цитат на Бредбъри директно ни насочва и към утрешния празничен ден, когато за поредна година едно от големите родни издателства ще зарадва всички читатели в България - само на трети март във всички книжарници "Сиела" и онлайн книгите на издателствата „Сиела“ и „Deja Book“ ще бъдат с 50% намаление.

Темз Арабаджиева е едно от новите лица в издателството, но за четящите хора у нас е добре познато име. С нея говорим за част от по-интересните заглавия на пазара.

Ако искате да разберете как можеш „Да оцелееш като родител“, или как Стефани Майер, позната най-вече с поредицата „Здрач“, сега влиза в ново амплоа – шпионския трилър (без вампири), то следващият разговор е точно за вас.

Разбира се, говорим и за „Пилето“ на Уилям Уортън. Любима на поколения, книгата за момчето птица нееднократно е била сравнявана и със „Спасителят в ръжта“, и с „Полет над кукувиче гнездо“. Спорно е доколко тя печели или губи от тези сравнения, но едно е сигурно – отдавна се е превърнала в непреходна класика, а сега идва при българския читател в нова премяна.

Разговор с Темз Арабаджиева може да чуете в прикачения звуков файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.