Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от завода във Ветрен искат Цацаров да провери законността на прехвърлянето на предприятието

Съкратените без предизвестие 120 работници  от завода за обувки във Ветрен, които от седмица протестират,  подготвиха писмо до главния прокурор Сотир Цацаров.  Те настояват прокуратурата да провери  до колко законно  предриятието е прехвърлено в началото на февруари на социално слаба жена от Плевен.

В писмото се казва, че извършената фиктивна сделка  по прехвърлянето на фирмата на социално слаба жена, собственик на още 22 фирми, е с цел бившите собственици  да се освободят от дълговете си, не само към работниците, а и към държавата.  Бившите работодатели не са спазили и 30-дневния срок за обявяване на  неплатежоспособност.  Протестиращите настояват прокуратурата да каже дали в случая е извършено престъпление. Блокадата на 120-те работници продължава и днес. Хората пазят с жива верига входа към цеховете, за да не бъдат изкарани машините от там, като залог срещу заплатите и обезщетенията, които трябва да получат.

Кметът на Ветрен Радослав Лютаков обясни:

Блокадата продължава! Днес и празник има, така че ще се махнат от блокадата временно, за да може да дойдат, да отпразнуваме празника заедно, a след това продължават.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44