Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 2 750 са приетите заявления за гласуване в Германия

Снимка: БГНЕС

Българските граждани, живеещи в Германия, ще могат да гласуват на парламентарните избори на 26 март само в секциите, разкрити в посолството в Берлин, в двете консулства в Мюнхен и Франкфурт, както и в почетните консулства в още 5 германски града. Това става ясно от съобщение, качено на сайта на посолството на България във Федералната република. 

Въпреки отправеното до посолството на България в Берлин предложение на временните обществени съвети на българите в чужбина за разкриване на секции в още 17 германски града, германската страна не е дала съгласие за организиране на изборни секции в други места, съобщават от министерството на външните работи. Това означава, че в Германия ще може да се гласува само в секциите в Берлин, в Мюнхен, във Франкфурт на майн, както и в Хамбург, Макдебург, Нюнстер, Дармщат и Щутгарт. Почти 45 хиляди са приетите заявления за гласуване в чужбина на предстоящите предсрочни парламентарни избори. От тях близо 2 750 са в Германия. На четвърти март ЦИК ще оповести решението си за броя на секциите, в които ще се гласува в чужбина, както и къде ще бъдат разположени те.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44