Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За парламентарните избори ЦИК реши да открие 371 секции в 70 държави

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия реши да открие 371 секции в 70 държави за парламентарните избори на 26 март. Най-много те ще са във Великобритания – 58. В Съединените щати и в Турция секциите ще са по 35, в Германия – 13, в Гърция – 21, а във Франция – 15. В 9 страни няма да бъдат разкривани секции, съобщи за "Хоризонт" говорителят на ЦИК Александър Андреев. Причините той обясни така:

С оглед и постъпилите писма от Министерство на външните работи – това са Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, където има висок военен риск и заплаха за живота и сигурността на гражданите, както и опасност при организирането на изборния процес, а за други държави, каквито са Етиопия, КНДР, Монголия, Пакистан и Индонезия, поради изключително малкия брой български граждани и съответно извънредното положение, например – в Етиопия, където има трудности в комуникациите и непредвидима обстановка, която би могла да създаде също риск за българските граждани и за осигуряването на изборния процес – заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев пред "Хоризонт". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44